In Cuba zijn maar twee varianten benzine te verkrijgen. Regular 90 en Especial 94. Voor je huurauto dien je Especial te tanken. Regular is een verdunte variant van Especial en kan schade aan de motor van je auto toebrengen. Over het algemeen zal je niet zelf hoeven te tanken en gooit een medewerker van het tankstation de auto voor je vol. Especial is bij de meeste grote tankstations te verkrijgen, hier en daar kom je weleens een klein tankstation tegen welke alleen Regular beschikbaar heeft. Erg vervelend als je de benzinemeter erg laag ziet staan en je eindelijk een pomp gevonden hebt.

Beschikbaarheid van tankstations

In en rondom de grotere steden zijn voldoende tankstations beschikbaar. Hier zal je dan ook niet veel problemen hebben om je auto van de nodige benzine te voorzien. In de kleinere steden en al helemaal in kleine dorpen kost het je meer moeite om een tankstation te vinden en als je er dan al een vind, heeft deze misschien geen Especial.

Voor ons de gewoonste zaak, maar in Cuba zal je niet tot nauwelijks een tankstation tegen komen langs de snelweg. Denk dus niet dat je onderweg wel even ergens kan stoppen om te tanken. Tank daarom altijd op tijd en waar mogelijk. Ga je bijvoorbeeld van Havana naar Viñales, ga dan eerst naar een tankstation en zorg dat je met een volle tank op weg gaat. Zo weet je zeker dat je de bestemming haalt. In Viñales kan je de auto dan weer aftanken voordat je naar je volgende bestemming gaat.

tanken in Cuba

Kosten en betalen voor benzine

Je kunt altijd contant betalen bij het tankstation. Bij veel tankstations is het ook mogelijk om te betalen met een credit card. Houd je paspoort bij de hand, vaak zal je deze moeten laten zien wanneer je met een credit card betaald. Zorg er in ieder geval dat je altijd contant bij je hebt voor het tanken. Ook al ben je van plan met credit card te betalen wilt dit nog niet zeggen dat het ook lukt. Storingen komen regelmatig voor. Het kan dus zomaar zijn dat het systeem eruit ligt. Het is dan wel zo handig dat je genoeg geld bij je hebt om alsnog in cash te betalen.

Prijzen voor benzine wijzigen en ook de koersen wisselen. Het is dus lastig te zeggen wat de actuele prijs is. Wil je toch een indicatie, dan kan je uit gaan van omgerekend € 1,00 per liter benzine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *