Navigatie in je huurauto? Vergeet het maar. In Cuba is GPS apparatuur verboden. De auto zal dan ook niet voorzien zijn van een navigatie systeem. In een land waar je niet bekend bent met het wegennetwerk zul je dus andere oplossingen moeten vinden om goed van A naar B te navigeren.

GPS verboden? Wat nu?

Laat je niet teveel afschrikken door het verbod op GPS apparatuur. Veel apparaten zijn tegenwoordig voorzien van GPS, waaronder je telefoon en wellicht je camera. Deze mag je dan ook gewoon meenemen en gebruiken in Cuba. Echter een apparaat welke als hoofddoel positiebepaling heeft, zal niet worden toegestaan. Je eigen navigatie systeem meenemen is dus sterk af te raden. Mochten ze deze bij je aantreffen – in je koffer of tijdens het rijden – dan wordt deze in beslag genomen en ben je het kwijt.

Navigatie in Cuba

Ouderwets met een wegenkaart

Je hebt het vast al heel lang niet meer gedaan of wellicht zelfs nooit gedaan, maar met een wegenkaart kan je goed je route vinden in Cuba. Stiekem is dit eigenlijk ook het leukste en hoort het er in Cuba wel een beetje bij. Het wegennetwerk in Cuba is niet heel complex en er is weinig verkeer, waardoor je je gelukkig niet snel gaat frustreren.

Navigeren met je telefoon

Zoals eerder gezegd mag je je telefoon gewoon meenemen en gebruiken in Cuba. Je smartphone is voorzien van GPS en kan daardoor prima gebruikt worden in Cuba als navigatiemiddel. Zorg er wel voor dat je een geschikte navigatie app installeert welke het gebruik van offline maps ondersteunt. Je telefoon zal namelijk geen verbinding met internet hebben. Wil je gebruik maken van een app om te navigeren, zorg dan dat je thuis de map download voor offline beschikbaarheid. Tips hoe je dit doet en welke apps geschikt zijn volgen snel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *