Per 4 juni 2019 heeft de VS nieuwe beperkingen aangekondigd voor reizen naar Cuba. Het is vanaf deze datum niet meer toegestaan om met een cruise vanuit de VS naar Cuba te gaan.

Ben je van plan of heb je een heerlijke cruise geboekt en doet deze ook Cuba aan? Leuk! Genoeg maatschappijen bieden een cruise aan welke buiten andere mooie locaties ook in Cuba aanmeert of juist vanuit Cuba vertrekken. Er zijn wel wat dingen waar je rekening mee dient te houden.

met een cruise naar Cuba

Regel je visum voor Cuba

Om Cuba in te komen heb je een visum nodig. Belangrijk om te weten is dat het visum voor Cuba een Single Entry visa betreft. Dit betekent dat je met het visum één keer Cuba in en uit kan. Vlieg je bijvoorbeeld eerst naar Cuba om een paar dagen in Havana te verblijven en vervolgens een cruise te nemen die vanuit Havana vertrekt en weer terug naar Cuba gaat, dan zal je dus twee visa nodig hebben.

Het eerste visum gebruik je dan voor aankomst met het vliegtuig en vertrek met het cruiseschip. Je tweede visum gebruik je voor aankomst terug in Cuba met het cruiseschip en vertrek naar huis of je andere reisbestemming. Het kan zijn dat het visum al bij je cruise inbegrepen is of aan boord voor een prima prijs te verkrijgen is. Reis je eerst zelfstandig naar Cuba om daar aan boord van het cruiseship te gaan, dan zal je het visum voor je eerste aankomst in ieder geval wel zelf moeten regelen.

Cruise vanuit de VS naar Cuba

Vertrekt je cruise vanuit Amerika dan gelden er helaas wat andere regels. Reizen tussen Amerika en Cuba is niet zomaar toegestaan. Het kan zomaar zijn dat je niet zelfstandig van boord mag in Cuba en dat dit alleen is toegestaan als je een excursie boekt bij de cruisemaatschappij. Dit komt omdat de maatschappij dient te voldoen aan de regelgeving en de excursie die ze aanbieden voldoet aan de eisen.

Als je van boord gaat in Cuba met een cruise vanuit de VS – of dit nu zelfstandig of afhankelijk van een excursie is – zul je een ander visum nodig hebben. Reis je vanuit Amerika naar Cuba dan dien je in het bezit te zijn van het zogenoemde roze visum. Ook hier geldt dat het visum wellicht inbegrepen is bij je cruise/excursie of aan boord te verkrijgen is.

Vraag bij de maatschappij waar je de cruise geboekt hebt na of het visum inbegrepen is of wat de kosten zijn als deze aan boord te verkrijgen is. Vertrekt de cruise vanuit de VS, vraag dan na of je zelfstandig van boord mag in Cuba.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *