Let op: de informatie op deze pagina klopt niet meer. De CUC wordt niet meer gebruikt in Cuba. Deze pagina wordt z.s.m. aangepast met de juiste informatie.

Cuba kent twee verschillende valuta. De Cuban Peso (CUP) en de Cuban Peso Convertible (CUC). Met de eerste zal je als toerist weinig te maken krijgen. De CUP is namelijk de valuta voor Cubanen zelf. De Peso Convertible is speciaal in omloop gebracht voor toeristen. Wissel je geld in of haal je geld bij de bank met je creditcard dan zul je ook altijd de CUC krijgen. Je kan overal in Cuba betalen met de CUC.

De waarde van de CUC is gelijk aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Dit maakt het vrij makkelijk om prijzen om te rekenen naar Euro en je zal er dan ook snel achterkomen dat de prijzen voor toeristen in Cuba hoger liggen dan je misschien had verwacht.

Cubaans geld CUC

Geld wisselen

De CUC is alleen te verkrijgen in Cuba. Het is helaas niet mogelijk om van te voren alvast geld te wisselen. Bij aankomst op de luchthaven kan je direct je Euro’s omwisselen naar CUC. Het is ook mogelijk om in sommige hotels geld te wisselen en in grote steden zijn er wisselkantoren of kan je terecht bij een bank om met je creditcard geld op te nemen.

Wissel niet direct al je geld in voor CUC! Het is veelal niet mogelijk om CUC’s die je over houd weer terug te wisselen naar Euro’s.

Pinnen in Cuba

Je Nederlandse pinpas is nutteloos in Cuba. Het is niet mogelijk om ergens te betalen met je pinpas en ook kan je bij de banken geen geld opnemen. Met een creditcard is het in grote steden wel mogelijk om geld te pinnen en betalen voor je huurauto, benzine, hotel en sommige restaurants is met een creditcard ook mogelijk.

Altijd wat contant geld bij je

Ben je van plan om veel met je creditcard te betalen? Zorg dan dat je altijd wat contant geld op zak hebt. Een storing in het netwerk komt regelmatig voor en kan er dus zomaar voor zorgen dat je transactie mislukt. Ga je benzine tanken voor je huurauto of ergens lekker uit eten, zorg dan dat je genoeg contant geld bij je hebt om de rekening te kunnen betalen. Zo kan je altijd betalen mocht het systeem er uit liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *