Cuba kent veel mooie en bijzondere plekken. Het is dan ook wel leuk om zo veel mogelijk te zien en niet op één plek te blijven hangen. Rondreizen door Cuba is prima mogelijk door met Viazul tour bussen van de ene provincie naar de andere te gaan, maar met een huurauto is dit een stuk leuker en makkelijker om te doen. Met een huurauto bepaal je zelf wanneer je vertrekt en kan je onderweg even stoppen om de adembenemende schoonheid van Cuba in je op te nemen.

Is het makkelijk om een auto te huren?

Helaas zijn er niet veel autohuur bedrijven in Cuba en is hun autopark redelijk beperkt. Als je van plan bent een auto te huren is het raadzaam om dit zo vroeg mogelijk van te voren online te regelen. Reserveer je geen auto en wil je dit in Cuba zelf regelen dan is de kans erg groot dat er geen auto voor je beschikbaar is.

Huurauto regelen voor Cuba

Kosten voor een huurauto

Een auto huren in Cuba is niet goedkoop. Voor de goedkoopste klasse betaal je gerust € 80,00 per dag. Bij het ophalen van de auto zal je nog moeten betalen voor een verzekering en de borg. Deze kosten voor de verzekering verschillen per maatschappij en liggen rond de 10 tot 20 CUC per dag. De kosten voor de borg en verzekering dien je te betalen met een credit card, contant geld wordt niet geaccepteerd en pinnen met je Nederlandse betaalpas is in Cuba niet mogelijk.

Tegenover de kosten van de auto staat dan wel een heerlijke vrijheid om door Cuba te reizen en een unieke ervaring die je niet snel vergeet!

Houd rekening met je bagage tijdens het huren van een auto! Koffers nemen behoorlijk wat ruimte in. Bij je keuze voor een auto is het dus niet alleen belangrijk dat er genoeg ruimte is voor je reisgezelschap, maar ook voldoende ruimte om alle bagage kwijt te kunnen. Kies je voor een kleinere auto neem dan een kleinere koffer of een softcase koffer mee op reis.

Wat is nodig voor een huurauto?

Om een auto te huren heb je een credit card nodig om voor de borg en verzekering te betalen. Zorg er voor dat je een credit card hebt welke in Cuba geldig is en geaccepteerd wordt. Je Nederlandse rijbewijs is geldig in Cuba en hier mag je dan ook gewoon mee rijden. De ANWB raadt aan om een Internationaal rijbewijs mee te nemen. In onze ervaring is dit niet nodig en is je Nederlandse rijbewijs voldoende om te laten zien tijdens het afhalen van de auto. Vraag dit voor de zekerheid na bij de maatschappij waarbij je de auto reserveerd, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *